30
Nov

Eerste nederlaag voor PIBO.

PIBO Hoeselt leed gisterenavond zijn eerste seizoensnederlaag. Een fris spelend FT Houthalen La Baracca won verdiend met 7-3.

Geen wijzigingen in de kern van Geert Lambeets, die over zijn vertrouwde selectie kon beschikken: Jordi Decoster, Brenne Brepoels, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Lennert Rogiers, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Maxime Van de Paer en Thibo Hawinkel.

PIBO kwam na een mooie aanval op voorsprong via Dochez (0-1), maar nadien nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. De ruststand was 4-1. Na de pauze zorgde Rogiers voor 4-2 en hing de 4-3 in de lucht, maar die viel niet. De thuisploeg maakte 5-2 en besliste daarmee de wedstrijd. Houthalen liep uit naar 7-2 en na een eigen doelpunt was de eindstand 7-3.

“We kunnen de wedstrijd simpel samenvatten: we lijden een verdiende nederlaag en alle eer gaat naar Houthalen”, zegt PIBO’s TD Luc Dochez. “Houthalen toonde zich met veel beweging en meer grinta een heel goede ploeg. We kwamen bij momenten in de wedstrijd en hadden het bij 4-2 opnieuw spannend kunnen maken, maar uiteindelijk konden we geen aanspraak maken op puntengewin. De laatste doelpunten zijn enkel voor de statistieken.”

“Los van het verlies zagen de toeschouwers een leuke wedstrijd: twee ploegen die aanvallend wilden voetballen, sportief en een goede leiding. Houthalen beschikt over een prima team. Het is geen schande om tegen zo'n ploeg te verliezen. Het is een cliché, maar in tweede nationale zijn er echt geen gemakkelijke wedstrijden meer. Het niveau is de voorbije jaren fors gestegen, quasi iedereen kan van iedereen winnen.”

“Het is een jammere nederlaag, maar we moeten die zeker niet dramatiseren of al het goede vergeten. We staan nog steeds bovenaan en hadden voor aanvang van het seizoen getekend om te staan waar we nu staan. Op naar Meeuwen”, besluit Dochez.