09
Nov

Eerste puntenverlies voor PIBO: 6-6 tegen FULL Genk.

PIBO Hoeselt leed gisteren tegen FULL Genk het eerste puntenverlies van het seizoen. PIBO startte sterk en leek met een 4-1-voorsprong op weg naar een zesde overwinning, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen dat het in de slotseconden nog een 6-6-gelijkspel uit de brand kon slepen.

De laatste competitiewedstrijd van PIBO dateerde van 11 oktober. Door de voorbije drie zaalvoetballoze vrijdagen hadden geblesseerden Lennert Rogiers en Sam Pieraerts de tijd om opnieuw fit bij de kern aan te sluiten.

Coach Geert Lambeets was afwezig en werd vervangen door het duo Johan Lambeets-Cédric Schraepen. Zij beschikten over de voltallige selectie: Jordi Decoster, Brenne Brepoels, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Lennert Rogiers, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Maxime Van de Paer en Thibo Hawinkel.

PIBO speelde een uitstekend openingskwartier, waarin het dominant was en de wedstrijd in handen had. Van de Paer scoorde reeds in de openingsminuut de 1-0, al was de vreugde van korte duur. De bezoekers kwamen meteen langszij: 1-1. Na vijf minuten kreeg een Genkenaar rood en PIBO liep via erg fraaie doelpunten uit naar 4-1. Dochez (2-1), Mignolet (3-1) en Van de Paer (4-1) troffen raak.

Toch konden Rogiers en co niet met een geruststellende voorsprong richting kleedkamer. PIBO werd minder alert en FULL Genk maakte anderhalve minuut voor de pauze 4-2, vijf seconden voor de rust werd het 4-3.

Een domper voor PIBO, dat na de pauze onvoldoende scherpte aan de dag legde en botste op een gemotiveerd en goed FULL Genk. Na zeven minuten spelen stond 4-6 op het scorebord. PIBO moest vol aan de bak en herpakte zich. De laatste tien minuten waren opnieuw beter en de scheve situatie werd deels rechtgetrokken. PIBO kon via Vaelen, die twee minuten voor tijd (5-6) en dertien seconden voor het einde (6-6) telkens via meevoetballende doelman scoorde, in extremis toch nog een punt in Hoeselt houden.

Op basis van het openingskwartier mocht PIBO nooit punten laten liggen, maar nadien ging het niveau op en neer, waardoor een puntendeling een terechte uitslag is.

De beloften wonnen hun wedstrijd met 3-2. PIBO speelde een goede partij, maar toonde een groot gebrek aan efficiëntie. De jonge PIBO’ers misten te veel kansen, waardoor ze het zichzelf onnodig moeilijk maakten en tot de laatste minuut moesten knokken voor de zege. Pieraerts (1-1 en 2-1) en Kemnitz (3-2) maakten de PIBO-doelpunten.