16
Nov

PIBO deelt punten met Aarschot.

PIBO Hoeselt speelde gisterenavond 2-2 gelijk op bezoek bij Futsal Project Aarschot. PIBO haalde niet zijn beste niveau, maar is na zeven speeldagen nog steeds ongeslagen.

Het duel tegen Aarschot, dat in september als nieuwe club in de competitie stapte, werd aangekondigd als een topaffiche en dat vertaalde zich in een bomvolle sporthal met ruim driehonderd toeschouwers. PIBO-coach Geert Lambeets kon over zijn volledige selectie beschikken: Jordi Decoster, Brenne Brepoels, Arne Lambeets, Joost Mignolet, Stijn Lambrix, Glenn Vaelen, Lennert Rogiers, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Maxime Van de Paer en Thibo Hawinkel.

Het wedstrijdbegin was voor PIBO, dat goed startteal moest Lambeets wel een bal van de lijn vegen. Aan de overzijde trof Vaelen raak na een topactie van Dochez: 0-1 en PIBO op voorsprong. Na de openingstreffer herstelde de thuisploeg geleidelijk het evenwicht. Het aantal uitgespeelde kansen bleef aan beide zijden beperkt, al moest Decoster enkele keren attent zijn en miste Pieraerts na een intrap van Vaelen een dot van een kans op 0-2. Net voor de rust raakte Aarschot de lat, de ruststand was 0-1.

Na de pauze nam de thuisploeg meteen het initiatief: tijdens een prangende fase werd door Mignolet opnieuw een bal van de lijn geveegd en opnieuw trof Aarschot de lat. Uiteindelijk viel toch de 1-1: een voorzet week licht af op Lambrix en werd binnen gedevieerd. PIBO miste in de tweede helft de finesse om opnieuw controle te krijgen, maar kreeg via Vaelen - na een goede opening van Van de Paer - wel een uitgelezen mogelijkheid op 1-2. Hij verscheen alleen voor doel, maar het sluitstuk van Aarschot redde knap.

Met nog een achttal minuten op de klok kwam Aarschot op voorsprong, een stevige knal verdween achter Decoster: 2-1. De spanning nam toe en de thuisploeg raakte nog eens de lat. PIBO ging op zoek naar de gelijkmaker en die volgde drie minuten voor tijd. Na een goede combinatie schoot Dochez overtuigend de 2-2 tegen de touwen. 

Pieraerts kreeg nog een prima mogelijkheid op 2-3 en 43 seconden voor het einde verijdelde Decoster met een topsave een eerste nederlaag voor PIBO. Eindstand: 2-2.

Coach Geert Lambeets kon zich achteraf vinden in het gelijkspel. "Ik vond het grootste gedeelte van de eerste helft voor ons, de tweede helft was Aarschot beter. Meer dan een gelijkspel zat er niet in. We haalden niet ons beste niveau en waren te onzuiver om het verschil te maken, maar ik moet de jongens complimenteren voor hun mentaliteit. Iedereen ging ervoor en maakte veel meters in een heel grote sporthal. Thibeau en Maxime raakten geblesseerd, maar onze volgende match is pas binnen twee weken. Daardoor hebben ze tijd om te herstellen."

"Er werd bij momenten slordig gespeeld, maar het was wel een leuke zaalvoetbalavond: spanning, veel volk en een goede sfeer. Aarschot is een absolute aanwinst voor onze reeks."

Via deze weg wil PIBO Hoeselt het bestuur van Aarschot nogmaals danken voor de fijne ontvangst en de prima omkadering. Tot in Hoeselt!