04
Sep

PIBO verliest openingsduel in Houthalen.

Na een wedstrijd waarin het beide kanten op kon, verloor PIBO de competitieopener bij FT Houthalen La Baracca met 4-2. PIBO kreeg kansen om de wedstrijd in een mogelijk definitieve plooi te leggen, maar pakte die momenten niet. De thuisploeg deed dat wel en won verdiend.

Coach Carmelo Nieddu kon voor de openingswedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Ian Fory. Tweede doelman Brenne Brepoels viel in extremis uit, hij werd vervangen door de 15-jarige Zyon Marx, die het voordien uitstekend had gedaan bij de beloften. De kern bestond uit Simon Lambeets, Zyon Marx, Arne Lambeets, Falke Vandecaetsbeek, Stef Hex, Thibeau Dochez, Sam Pieraerts, Vaso Kobachidze, Nigel Gerrits en Dimitri Wagemans.

PIBO opende gezwind en Dochez maakte in de rebound al vroeg het eerste doelpunt van het seizoen: 0-1. Even later had hij de dubbele voorsprong aan de voet, maar zijn knal spatte uiteen op de paal. PIBO gaf nagenoeg niets weg en Wagemans en Gerrits zagen hun pogingen gepareerd.

Vier minuten voor de pauze had PIBO geluk, na een tegenprik raakte ook Houthalen de paal.

Meteen na de pauze stond het doelkader opnieuw in de weg voor PIBO en Dochez: na een vlotte aanval nam hij de bal perfect in de volley, maar de 0-2 stierf opnieuw op de paal. De doelpunten vielen aan de overzijde en een technisch vaardig Houthalen - een pittige ploeg om te bekampen - ging erop en erover: 1-1 en 2-1.

Er kwam animo in de partij en het doelpunt kon aan beide zijden vallen. Houthalen miste een flinke een kans op 3-1, een pegel van Vandecaetsbeek raakte nog maar eens de paal en aan de overzijde verijdelde Lambeets met een supersave een gemaakt doelpunt.

Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker: Pieraerts zette zich goed door en schoot overtuigend de 2-2 tegen de touwen. PIBO nam het commando opnieuw over en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar net op dat moment werd Vandecaetsbeek uitgesloten na een tackle.

Houthalen speelde de man-meersituatie uit en maakte 3-2. PIBO zette nog alles op alles, maar liep in de slotminuut op een Houthalense counter die de boeken toedeed: 4-2.

Een bittere nederlaag na een wedstrijd waar zeker meer in zat, maar waarin PIBO nog onvoldoende niveau haalde om de drie punten te kunnen claimen.

De beloften speelden een uitstekende wedstrijd, maar werden niet beloond voor alle gretigheid, aanvalsdrang en vele kansen. Houthalen gaf een les in efficiëntie en won met 3-1. ‘Ouderdomsdeken’ en doelpuntenmaker Cédric Schraepen was omringd door een piepjonge selectie U17’ers, die de gaskraan ongedwongen opendraaiden en voorbeeldig zaalvoetbal speelden, maar te veel kansen lieten liggen om de wedstrijd dood te maken.

Volgende week speelt PIBO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, FC Inter Hoei komt op bezoek.